Да, препоръчително е да бъде направен водобран, за да може когато вали той да отвежда водата и да не подлива по мазилата, а да капе водата надолу.

Водобрана е улей, който се прави от долната страна на камъка, представлява вид прорез и слъжи за оттичане на водата.

Когато се отреже по даден размер камъка е прав отрязан и обработката се прави , за да добие завършен вид, като например при подпрозоречен детайл, за да изглежда естетически добре отпред се заобля, за да стане гладко и полирано.

т.е обработката се има предвид как да бъде направен ръба на камъка, който ръб ще бъде видим.

При видовете обработка заобляне или само скосение на ръба , това е изцяло по желание на клиента и както на него му харесва визуално да излгежда.

Изработваме всякакви детайли по клиентска спецификация, плотове, гърбове за плотове, подове, облицовки за колони, дъги, детайли за камини, подпрозоречни детайли, шапки за тераси, обличане на цветарници, обръщане на прозорци и абсолютно всичко което желаете.

Разбира се , ние можем да изрежем отвор както за мивка и за котлони, така да направим и тези за контактите.

При избора на мивка имате два варианта – едните мивки са с долен монтаж, като при тях се изрязва отвор, които се обработва и мивката се лепи под плота.

Другите мивки са с горен монтаж – изрязва се отвор и мивката се слага в него, като тя ляга на самия плот.

Когато е на открито гранита, ние предлагаме да бъде направен грапав, за да не се пързаля. Повърхността на гранита се обработва и става грапава, което предотвратява пързалянето.